Sunday, 17 April 2011

Kerjaya Lebih Utama Berbanding Undang-Undang, Kata Memey

Sincerity is My Priority

Alafana nak tergelak besar baca kenyataan tak berotak pelakon yang popular dek populariti murahan Memey Suhaiza.


“Saya dalam dilema, tak pergi (mahkamah) salah, pergi pun rasa bersalah,” kata pelakon Suhaiza Suhaimi atau Memey, 23, berhubung kegagalannya menghadiri perbicaraan kes tuduhan berkhalwat tiga tahun lalu di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, kelmarin.

Memey yang terbabit dengan penggambaran drama, Timah Labuci di Bahau, Negeri Sembilan tidak dapat hadir ke mahkamah kerana pihak produksi enggan melepaskannya.

Menurut Memey, dia berbincang dengan pihak produksi drama berkenaan sebelum tarikh perbicaraan berlangsung, namun mereka (produksi) berkeras tidak membenarkannya kerana akan mengganggu kelancaran sesi penggambaran.

“Saya jadi serba salah, jika saya hadir juga ke mahkamah, ia akan menyusahkan pelakon lain dan kru produksi, sekali gus mengganggu sesi penggambaran memandangkan saya pelakon utama drama terbabit.

“Jangan salah faham, saya bukan sengaja tidak mahu ke mahkamah, tetapi apa saya boleh buat. Kedua-duanya penting, sama ada kes mahkamah dan berlakon, namun saya terpaksa mengutamakan kerjaya terlebih dulu,” katanya.

Pada Alafana betapa tinggi komitmen kita pada kerjaya, perintah mahkamah tidak bole diketepikan dan jika benar pihak produksi tidak benarkan Memey menghadirii perbicaraan Mahmkamah kenalah ambil tindakan terhadapp pihak produksi keranan menghalang proses keadilan, perlu diingatkan Memey bukanlah saksi tetapi merupakan Orang kena Tuduh.

Baguslah sangat Mahkamah keluarkan waran tangkap kepada Memey dan Norman kerana tidak menghormati proses undang undang negara.

Laggipun, tarikh perbicaraan mestilah telah diberikan lebih awal takkan lah tak bole nak rancangan masa atau memberitahu pihak roduksi lebih awal dan Norman boleh batalkan penampilan kat TV pada  hari perbicaraan.

No comments:

Post a Comment